مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: تقریبا هر ماه در جاده توره-بروجرد تصادف منجر به فوت وجود دارد، تنها حوزه بزرگراهی کشور از شمال به جنوب که تکمیل نشده فقط این ۲۳ کیلومتری بوده که در حوزه استان مرکزی است.
حمید انعامی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به مباحث آزادراهی استان و اقدامات در این حوزه، اظهار داشت: به طور قطع تحلیلی که پلیس از مباحث ترافیکی و ایمنی ترافیکی دارد تعریف کارشناسی است، تقریبا هر ماه در جاده توره - بروجرد تصادف منجر به فوت وجود دارد، تنها حوزه بزرگراهی کشور از شمال به جنوب که تکمیل نشده فقط این 23 کیلومتری بوده که در حوزه استان مرکزی است و تحت عنوان پروژه توره - بروجرد چند سال است که کار انجام میدهد.
وی عنوان کرد: در ابتدای قبول مسئولیت در راه و شهرسازی، با جلساتی که با پلیس راه وجود داشت نخست اهمیت و ضرورت این محور برای ما مشخص شد و ضرورت و اهمیت این موضوع نه تنها برای استان، بلکه ضرورت ملی دارد و باید مسئولان کشوری این اولویت را بیشتر مدنظر خود قرار میدادند، بنابراین اینکه تنها یک قسمت از کریدور شمال به جنوب کشور تکمیل نشده باشد و آن هم در حوزه استان مرکزی، برای ما بسیار ناراحت کننده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی تصریح کرد: نخستین اقدام در این زمینه پیمانکاری در ابتدای حوزه کار میکرد که پیمانکار تجهیز و ترغیب بهکار شد و شروع بهکار کرد، با قرارگاه قرارداد وجود دارد و قسمتی از هزینه آن از محل تهاتر است و مابقی آن تعهد شده که از محل مصوبات سفر ریاست جمهور پرداخت شود.
انعامی ادامه داد: تمام تلاش بر این است که میزان زیادی از پروژه انجام شود و برنامه تنها 9 کیلومتر بود، چرا که در 5 سال گذشته تنها 5 کیلومتر از این جاده آماده شده و به همین جهت برای 8 ماهه سال برنامه 9 کیلومتر بسته شده و اگر همه عوامل جمع میشد وضعیت بهتر بود.
وی ادامه داد: فرعیهای در جاده توره - بروجرد وجود دارد و باید زیرگذر و روگذر برای دسترسیهای محلی انجام شود و مشکلاتی بابت برق وجود دارد که باید از طریق فرمانداری پیگیری شود و از همه مهمتر منابع مالی است و به جهت تامین منابع مالی از طریق سازمان برنامه و بودجه کشور و نهاد ریاست جمهوری پیگیریهای بسیاری شده و به جهت پیگیریهای بسیار تنها استانی هستیم که نهاد ریاست جمهوری از استان بازدید داشته، چرا که نگران این هستم که پیمانکار که بیش از 90 میلیارد تومان کار کرده و کارش باید با سرعت ادامه پیدا کند با مشکل روبهرو شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: کار پیمانکار در این پروژه که نزدیک به 35 میلیارد کار انجام داده به علت عدم تامین اعتبار متوقف شده، هر چند در سفر ریاست جمهوری مصوبهای که اعتبار لازم را برای این پروژه تخصیص دهند گرفته شد و اعتبارات دو ساله و سه ساله در نظر گرفته شده است.
انعامی بیان کرد: اگر در دوره قبل عزم و اراده لازم برای اتمام پروژه وجود داشت به لحاظ اهمیت پروژه کار به طور حتم انجام میشد، استفاده از این محور برای تمام کسانی است که از جنوب کشور به شمال کشور تردد دارند، بیش از 50 درصد فوتیهای محور توره-بروجرد بومی نیستند، بنابراین بعد ملی این پروژه اگر از بعد استانی بیشتر نباشد به طور حتم کمتر نیست.
وی تصریح کرد: کمک مدیران، استاندار مرکزی و معاون استاندار در سفر ریاست جمهوری به استان و پیگیری تامین اعتبار سبب شد کار پیش برود، اما با وجود پیگیریهای فراوان باز این نگرانی برای تامین اعتبار وجود دارد، چرا که قصد داریم پروژه با همین سرعت پیش برود و از پیمانکار قول اتمام پروژه اخذ شده و امیدواریم که سرعت تخصیص بیشتر شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی اضافه کرد: رئیس جمهور تاکید داشته که اعتبارات سفر به موقع تخصیص پیدا کند و ما امیدواریم که تخصیص به موقع اعتبارات سفر انجام شود، تعهد دو طرفه با ارزش است و همان گونه که دوستان به هر دلیلی در دوره قبل کاری از پیش نبردند و الان به اتمام کار ترغیب شدند که سرعت کار افزایش پیدا کند، همچنین همافزایی بین وزارتخانه و استان انجام شد نیاز است اعتبارات لازم دریافت شود و از همه مسئولان ذینفوذ درخواست میشود که برای تخصیص به موقع اعتبارات استان را یاری کنند، چرا که در عملیات اجرایی اگر اعتبارات به موقع در بافت نشود و کار وقفه پیدا کند شروع دوباره و رساندن به سرعت ایدهآل کار بسیار مشکلی است.
انعامی بیان کرد: اجرای پروژه توره - بروجرد تاکنون از چیزی که پیشبینی شده جلوتر است و با وجود اینکه برنامه بیرونی 6 کیلومتر بود اما در حال حاضر 7 کیلومتر آماده شده، ولی هدف ما 9 کیلومتر بوده است و در حال حاضر در انتظار تخصیص اعتبارات هستیم هر چند میزان تخصیص بیشتر شده، اما هنوز به میزان مد نظر نرسیده است.
انتهای پیام/